Τι είναι η αιδοιοπλαστική και γιατί μπορεί να σε ενδιαφέρει

Όταν ακούμε για πλαστικές επεμβάσεις ο νους μας πηγαίνει αμέσως σε επεμβάσεις οι οποίες επηρεάζουν και βελτιώνουν άμεσα την εμφάνιση μας, διορθώνοντας ατέλειες και αναστρέφοντας τα σημάδια της παρόδου του χρόνου. Αυτό μπορεί να συμβαίνει με τις περισσότερες επεμβάσεις, αλλά σίγουρα δεν είναι ο κανόνας. Υπάρχουν κι επεμβάσεις οι οποίες μπορούν να διορθώσουν κάποια πράγματα στο σώμα του ασθενή σε σημεία που να μην είναι άμεσα ορατά και να βελτιώσουν αισθητά την ποιότητα ζωής του. Με άλλα λόγια, μια πλαστική επέμβαση «πλάθει» το σώμα και το αλλάζει και μπορεί να είναι απαραίτητη ακόμη και αν τα αποτελέσματα της δεν θα βελτιώσουν ή αλλάξουν την εξωτερική εμφάνιση του ενδιαφερόμενου.

Μία από τις πιο δημοφιλείς πλαστικές επεμβάσεις που δεν έχουν «φανερά» αποτελέσματα, είναι και η αιδιοπλαστική ή πλαστική αιδοίου. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, πρόκειται για μία επέμβαση η οποία αφορά μόνο γυναίκες και γίνεται σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα σημεία του σώματος μίας γυναίκας. Προφανώς και δεν πρόκειται για μία επέμβαση που επηρεάζει άμεσα την εμφάνιση αφού το σημείο αυτό είναι πάντα καλυμμένο και είναι ορατό μόνο σε πολύ ιδιαίτερες και προσωπικές στιγμές.

Μπορεί λοιπόν η αιδοιοπλαστική να είναι μία αρκετά δημοφιλής γυναικεία πλαστική επέμβαση, αλλά υπάρχουν και πολλές γυναίκες πουν δεν γνωρίζουν ακόμη και τα βασικά γι’ αυτή. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να ξέρετε γι’ αυτή τη τόσο σημαντική αλλά κι ευαίσθητη επέμβαση.

Γιατί να κάνει μία γυναίκα αιδοιοπλαστική;

Αυτό είναι ένα πολύ συχνό ερώτημα το οποίο και προκύπτει κυρίως από την αντίληψη ότι οι πλαστικές γίνονται μόνο σε σημεία τα οποία είναι άμεσα ορατά για να βελτιωθεί η εξωτερική εμφάνιση και να «ξανανιώσει» ο ασθενής. Η απάντηση λοιπόν είναι ότι η μορφή και το σχήμα των χειλιών του αιδοίου μιας γυναίκες μπορούν για πολλούς και διάφορους λόγους να έχουν σχήμα το οποίο να απέχει από το φυσιολογικό, μπορεί με άλλα λόγια να είναι είτε πολύ σφιχτά είτε και υπερβολικά χαλαρά. Οι λόγοι γι’ αυτές τις «ανωμαλίες» είναι πολλοί και μπορούν να είναι είτε κληρονομικής φύσης – δηλαδή το σχήμα της περιοχής ήταν ανέκαθεν μη ιδανικό – είτε αποτέλεσμα άλλων παραγόντων όπως το πέρασμα του χρόνου και οι τοκετοί.

Σε κάθε περίπτωση, μια γυναίκα που έχει κάποιο πρόβλημα με το σχήμα του αιδοίου της μπορεί να έχει προβλήματα κατά τη σεξουαλική επαφή. Μπορεί η επαφή να μη της δίνει πλέον την ίδια ευχαρίστηση όπως παλιότερα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, η όλη εμπειρία μπορεί αν είναι από δυσάρεστη μέχρι και πολύ επώδυνη. Επιπλέον, δεν είναι και λίγες οι γυναίκες που θέλουν το σχήμα της εν λόγω περιοχής να είναι ιδανικό έτσι ώστε να νιώθουν ακόμη πιο άνετα με την εμφάνιση τους ακόμη και στις πιο ιδιαίτερες στιγμές τους. Με άλλα λόγια, μπορεί η εν λόγω επέμβαση να γίνεται κυρίως για λόγους «πρακτικούς» και θέματα υγείας, αλλά μπορεί να γίνει και για την βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης.

Πως γίνεται η επέμβαση;

Στην ουσία η αιδοιοπλαστική είναι μία αρκετά απλή επέμβαση η οποία μάλιστα συχνά γίνεται και με μερική αναισθησία και δεν διαρκεί παραπάνω από δύο ώρες. Ο γιατρός ανάλογα με την περίπτωση, θα πάρει λίπος από μια άλλη περιοχή του σώματος – στην οποία θα γίνει η ανάλογη προετοιμασία και φυσικά και τοπική νάρκωση – και θα το μεταφέρει στη περιοχή του αιδοίου για να επιδιορθώσει το πρόβλημα της χαλάρωσης.

Τι γίνεται μετά την επέμβαση;

Όπως είπαμε και πριν, η επέμβαση δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη ή περίπλοκη και μπορεί να τελειώσει μέσα σε μερικές το πολύ ώρες. Αφού λοιπόν ο ασθενής πάρει εξιτήριο από τη κλινική, στη συνέχεια αρκεί να ακολουθήσει τις συμβουλές και υποδείξεις των γιατρών. Οι πιθανότητες επιπλοκών είναι σχεδόν μηδαμινές. Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει σχεδόν αμέσως στη δουλειά και τη καθημερινότητα της, απλά θα πρέπει να αποφύγει την έντονη σωματική άσκηση αλλά και τη σεξουαλική επαφή για κάποιες μέρες.