Πως η αιδοιοπλαστική έγινε μία από τις πιο περιζήτητες πλαστικές επεμβάσεις

Οι περισσότερες πλαστικές επεμβάσεις «στοχεύεουν» σε περιοχές του σώματος που είναι άμεσα ορατές. Είναι γνωστό ότι οι δημοφιλέστερες επεμβάσεις είναι αυτές που γίνονται στο πρόσωπο σε σημεία όπως η μύτη, τα μάτια και τα αυτιά. Επιπλέον, στις γυναίκες είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και η ανόρθωση ή / και μεγέθυνση στήθους. Γενικά, θα έλεγε κανείς ότι όλες οι τάσεις της πλαστικής αφορούν τα πιο εμφανή σημεία του σώματος. Ωστόσο φαίνεται πως τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν αφού πλέον, μία από τις κορυφαίες τάσεις στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής στις γυναίκες αφορά την πιο ευαίσθητη και απόκρυφη περιοχή του σώματος τους.

Εδώ και μερικά χρόνια, οι πλαστικοί έχουν παρατηρήσει ότι η ζήτηση για τις λεγόμενες αιδιοπλαστικές έχει ανέβει κατακόρυφα. Από εκεί που ήταν μία επέμβαση η οποία φαίνεται πως αφορούσε μόνο πολύ συγκεκριμένες γυναίκες – για παράδειγμα όσες είχαν πρόσφατα γεννήσει – φαίνεται πως η αιδοιπλαστική έχει γίνει πλέον «mainstream» και πως χιλιάδες γυναίκες όχι μόνο γνωρίζουν γι’ αυτή, αλλά ενδιαφέρονται πολύ για να κάνουν μία. Όπως μπορείτε να καταλάβετε και από το όνομα της αιδιοπλαστικής, πρόκειται για μία επέμβαση που γίνεται στο αιδοίο της γυναίκας κι έχει σκοπό να αλλάξει την εμφάνιση του.

Η ιστορία της αιδιοπλαστικής

Όπως είπαμε και παραπάνω, η αιδοιπλαστική δεν είναι αυτό που λέμε «καινούργιο φρούτο». Πρόκειται για μία επέμβαση με αρκετά μεγάλη ιστορία. Για την ακρίβεια, οι πρώτες αιδοιοπλαστικές έγιναν την δεκαετία του 70 και είχαν σαν σκοπό την βελτίωση των χειλιών του αιδοίου μετά από μία δύσκολη γέννα. Με τον καιρό η επιστήμη προόδευσε και οι αιδοιοπλαστικές επεμβάσεις έγιναν πιο απλές, πιο ασφαλείς και πολύ πιο προσιτές από οικονομική πλευρά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ακόμη κα γυναίκες που δεν είχαν γεννήσει, να ενδιαφέρονται για μία πλαστική κόλπου προκειμένου να αλλάξουν την όψη του αιδοίου τους. Πρωτοπόρες σε αυτόν τον τομέα αποδείχθηκαν οι Βραζιλιάνες, πράγμα που δεν είναι καθόλου τυχαίο αφού η Νότιος Αμερική είναι η «πρωτεύουσα» των πλαστικών μαζί με την Νότιο Κορέα.

Που οφείλεται η άνοδος της ζήτησης για αιδοιοπλαστικές

Αυτό που προβλημάτισε αρκετούς πλαστικούς χειρουργούς και τους «έπιασε στον ύπνο», είναι το γεγονός ότι μία επέμβαση η οποία απευθυνόταν σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις ξαφνικά έγινε μία από τις πιο δημοφιλείς γυναικείες πλαστικές επεμβάσεις. Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με τον λόγο που αυτό συνέβη. Η επικρατέστερη, αφορά την γενικότερη αποποινικοποίηση του γυναικείου γυμνού. Τα λεγόμενα full frontal nudes στην φωτογραφία και άλλες τέχνες ήταν κάτι εντελώς ταμπού τις περασμένες δεκαετίες, τώρα όμως αυτό δεν ισχύει, οπότε έχουν δημιουργηθεί πρότυπα ομορφιάς ακόμη και για μία τόσο απόκρυφη περιοχή του σώματος. Επίσης, η μόδα και η νέες σεξουαλικές συνήθειες καθώς και οι κανόνες υγιεινής «επιβάλουν» η περιοχή του αιδοίου να είναι καθαρή από τρίχες. Αυτό έκανε πολλές γυναίκες να μην είναι ικανοποιημένες με την όψη των χειλιών του αιδοίου τους και να θέλουν να την βελτιώσουν, προκειμένου να είναι οπτικά πιο ευχάριστη η όλη περιοχή τόσο για τις ίδιες όσο και για τους σεξουαλικούς τους παρτενέρ. Τέλος, σύμφωνα με αρκετές πηγές, ένα καλοσχηματισμένο αιδοίο κάνει πιο έντονη και πιο απολαυστική την σεξουαλική επαφή.

Τι μπορεί να κάνει μία αιδοιοπλαστική

Με απλά λόγια, ένας έμπειρος και εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός μπορεί να δώσει σε μία γυναίκα το αιδοίο που πάντα ονειρευόταν. Οι επεμβάσεις στην περιοχή είναι λεπτές και συνήθως έχουν σαν σκοπό την αφαίρεση περιττού δέρματος, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνει και προσθήκη μικρών ενθεμάτων, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στα χείλη του προσώπου. Σε κάθε περίπτωση, η επέμβαση είναι ασφαλής και θεωρείται από τις σχετικά απλές.

Η φυσικότητα του αποτελέσματος αλλά και η σωστή ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επιλογή του πλαστικού χειρουργού. Χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο θα βρείτε όλους τους εξειδικευμένους γιατρούς της περιοχής σας. Επισκεφθείτε όσο περισσότερους μπορείτε για να βρείτε τον πιο κατάλληλο για σας,